18 Şubat 2013 Pazartesi

Mİcrosoft'tan "Windows Blue" Hakkında Daha Fazla Bilgi

Şirket tarafından duyurulan yeni bir iş yani Windows Blue, under-the-covers arayüzü ince ayarları yanında user experience gelişimleri de içerecek.
     15 Şubatta bir yazılım geliştirme mühendisi,Microsoft Kariyer sitesinde (Charon at Ma-config.com) yazdığı bir yazıda Microsoft Blue hakkında Windows Sürekli Mühendislik yani (WinSE)'de Core Experience takımının,Windows Blue üzerine "inşa ve geliştirmelereni" başlangıç ekranı,uygulama döngüsü,pencereleme ve kişiselleştirme şeklinde sıralamakta ve sistem üzerine bir çok iyileştirmeler yapıldığından bahsetmekte.
      Elde edilen bilgilere göre Blue, Windows işletim sisteminin bir sonra ki dalgasının ve Microsoft hizmetleri güncelleştirmelerinin bir kod adı- kaynaklara göre Windows 8, Windows Server 2012, Windows Phone 8,Hotmail ve SkyDrive gibi Windows Services Blue güncellemeleri hemen hemen aynı zaman zarfında olacak.
     Blue yalnızca servis paketleri için verilen süslü bir isim değil. Blue ile Microsoft, daha hızlı güncelleme hızına geçiş için çalışıyor.
      Windows ve Windows Phone Fontlarında, Blue, yeni özellikler ve hatta Windows'a farklı tatlar getirmek için tasarlanmış yeni programlama arabirimleri içermesi beklenmektedir.
      Microsoft yetkilileri Mavi hakkında yorum yapmayı reddediyor.Bu arada Windows Blue'nun yeni bir SDK ile gelecek olması, geliştiricileri endişelendiriyor. Blue hakkında resmi bir bilgi için biraz daha beklememiz gerekecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder