5 Şubat 2013 Salı

iPad Mini Retina ekran iPad 4'ü aşabilir


Next-gen iPad Mini ekranı Çinlilerin yayınladığı bir rapora göre yüksek piksel değerinde olduğu ifade edilmekte.
 "IPad Mini 2" BrightWire üzeri rapora göre, inç başına 324 piksel bir Retina ekrana sahip olacak.Yani 2,048 x1536 çözünürlüklü 7.9 inçlik ipad mini Şuan ki 1,024 x768 ekran çözünürlüğüne sahip iPad Mini'nin iki katı büyüklüğünde olacak. 
Ki mevcut 9.7-inçlik Retina iPad'de de aynı çözünürlük var.
    Bazı donanım üreticilerinden gelen haberler  1024x768 ekran çözünürlüğünün yetersiz olduğunu savunanları mutlu edecek gibi görünüyor. Apple'ın bir sonraki nesil iPad mini'de "Retina Ekran" teknolojisinin kullanacağını belirten üreticiler böylece cihazın 2058x1536 çözünürlüğe kavuşacağını ve inç başına düşen piksel sayısının da böylece  162ppi seviyesinden 326ppi seviyesine yükseleceğini açıkladılar.
       iPad mini gibi ince bir cihaza Retina ekran eklemenin zorlu bir süreç olacağını kabul etmek gerek. Ne de olsa Retina ekran daha büyük bir pil ve daha güçlü bir işlemci gerektirecek. Üçüncü nesil iPad’e eklenen Retina ekranın ürünün kalınlığının iPad 2′ye göre artmasına neden olmuştu. Benzer bir durumu, eğer gerçekleşirse, iPad mini için görmemiz de olası. İşte bu nedenle AnandTech gibi siteler gelecek nesil iPad mini’nin Retina ekranla gelmeyeceğini iddia etti, bu iddiasını gerçekleştirdiği incelemede dile getirdi.
Öte yandan, Digitimes sitesi gelecek nesil iPad’in kullanılacak yeni bir LED çubuk teknolojisi sayesinde daha da hafifleyeceğini iddia etti. Bu teknoloji sayesinde mevcut üçüncü ve dördüncü nesil iPad’lerde kullanılan çift LED çubuğun yerinim tek bir çubuk alacak. Digitimes sitesinin geçmişine baktığımızda doğru veya yanlış birçok iddiayı ortaya attığını görüyoruz, ancak bir gerçek var ki, sitenin Apple’ın tedarik zincirinden sıkı kaynakları var.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder