22 Şubat 2013 Cuma

Google Glass

Web devi, Google glass (giyilebilir ekran) hakkındaki gelişmelerin gerekliliğine değinerek high-tech gözlükle alakalı herşeyi detaylandırdı.


         Google ABD Patent ve Marka Ofisi(the U.S. Patent and Trademark Office) tarafından bugün yayınlanan patent başvurusu detayları ile Glass'ın olası taklitlerini önlemeye çalışıyor.
         Başlangıçta Ağustos 2011 yılında Google tarafından yayınlanan uygulama,gözlük inşasını daha da detaylandırarak,artık iki kelimeyle gözlüğünüzle fotoğraf çekebilirken, aynı zamanda sorduğunuz soruya da anında yanıt alabileceğiniz,navigasyon hizmeti veren,gözlük ile çektiğiniz fotoğraf ve videoları internette hızlıca paylaşabileceğiniz bir sistem olarak duyurdu.
   

             Google'ın ofis görüntülerinin (sitesi) ardından bu videolar da Google'ın hayal gücünü ortaya seriyor =)







Ve yine Glass'ın adresinde (bu adres) ABD'de ikamet ediyor olmanız şartıyla Google Glass'a nasıl sahip olabileceğinizle ilgili notlar düşülmüş
 - Twitter veya Google Plus'ta #ifihadglass hashtag'ini kullanarak "Glass'ım olsaydı ne yapardım" sorusuna yanıt arayacaksınız.
- Yazdığınız ileti 50 kelimeyi geçmemeli.
- İletilerinize en fazla 5 adet fotoğraf ekleyebilirsiniz.
- 15 saniyelik bir videoyu da iletilerinize ekleyebilirsiniz.
- Twitter'da @projectglass veya Google Plus'ta +ProjectGlass hesaplarını takip etmeniz gerekiyor. Bu sayede kazanmanız halinde Google sizinle iletişime geçebilecek.
- Yarışmaya 18 yaşının altında olan kullanıcılar katılamaz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder