24 Mart 2013 Pazar

Android Tabletler

ASUS TF300
Asus Transformer Pad entegre QWERTY klavyesi ile çoklu dokunuşa olanak sağlayan touchpadi ile de oldukça ergonomik.1.2Ghz hızında, dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 T30L işlemciye sahip olan Transformer Pad 15 saatlik oldukça uzun bir çalışma süresi sunuyor.Bu yüksek batarya ömrü ve işlemci gücüyle isterseniz tüm gün boyunca 1080p çözünürlüğünde film izleyebilirsiniz. Gücü ve kullanım kolaylığıyla oldukça dikkat çekici olan Transformer Pad tasarımıyla da göz dolduruyor.


ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
Entegre QWERTY klavye
1.2Ghz dört çekirdekli NVIDIA işlemci 
15 saatlik pil ömrü





LG OPTIMUS PAD





LG'nin 8,9inç büyüklüğündeki ekrana sahip olan tableti LG Optimus Pad;çift çekirdekli bir işlemciye ve Android Honeycomb işletim sistemine sahip.Tableti farklılaştıran özelliklerin başında 3D video çekebilme yeteneği geliyor. Sahip olduğu çiftli kamera sistemi ve özel yazılımıyla LG Optimus Pad 3 boyutlu filmler çekebiliyor.


ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
Android Honeycomb işletim sistemi
3D viideo çekimi
Çift çekirdekli işlemci
Dikkat çekici tasarım


SAMSUNG GALAXY TAB 10.1
Eğer iPad fanatiği değilseniz,Galaxy Tab 10.1 piyasadaki en iyi alternatiflerden biri.Bu hızlı tablet,iPad'in tahtını sarsan rakiplerin başında geliyor.Samsun Galaxy Tab modellerinin tümü Flash destekli.

ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
10,1 inç WXGA(1280X800) TFT ekran
595 gr
Android 3.0
1Ghz çift çekirdekli işlemci
16,32 veya 64 GB bellek 

4 Mart 2013 Pazartesi

Motosikletin Elektrikli ve Çinli Halleri


Eurasia Motobike Expo 2013 Fuarı'nda
 Ducati'den Yamaha'ya, Kanuni'den
 KTM'ye Vespa'dan Salcano'ya bir çok marka motosiklet ve bisiklet yer alırken bu sektörle ilgili 
bir çok firma ve işyeride 9, 10 ve 11.ci salonlarda 
yerlerini aldı.Motosiklet olurda hareket ve heyecanlı
 dakikalar olmaz mı?Detaylar için tıklayınız.

27 Şubat 2013 Çarşamba

Yolda iPad Keyfi

     Yolculuklarınızı daha keyifli hale getirebilmeniz Trust iPad ile mümkün      
       Yolculuk sırasında birçoğumuz,yönümüzü bulmak ya da keyifli vakit geçirmek için iPad'imizi kullanıyoruz.Ancak bu keyiften genellikle araç içinde tek bir kişi faydalanabiliyor.Ayrıca iPad'in olduğu haliyle sürücü tarafından bir navigasyon cihazı olarak kullanılması imkansız.Trust'ın iPad tutucusu,iPad'inizi aracın ön camına ya da koltuk başlıklarına güvenle takmanızı sağlıyor.Böylece sürücü iPad'in navigasyon özelliğinden kolay ve güvenli bir şekilde yararlanabildiği gibi arka koltukta oturanlar da daha kolay bir şekilde yol boyunca film ya da video izleyebiliyorlar.

     


        Araca kurulumu son derece kolay olan Trust iPad tutucu,güçlü vakum ayağı ve kelepçeleriyle aracınızın ön camına ya da koltuk başlık arkalarına güvenli bir şekilde takılabiliyor.Tutucu,iPad'inizi isterseniz dikey, isterseniz yatay kullanmanıza izin veriyor.Tutucunun izleme açısını ayarlamanız da mümkün.Bu yeni aksesuarla, yolculuklarınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz.


22 Şubat 2013 Cuma

Google Glass

Web devi, Google glass (giyilebilir ekran) hakkındaki gelişmelerin gerekliliğine değinerek high-tech gözlükle alakalı herşeyi detaylandırdı.


         Google ABD Patent ve Marka Ofisi(the U.S. Patent and Trademark Office) tarafından bugün yayınlanan patent başvurusu detayları ile Glass'ın olası taklitlerini önlemeye çalışıyor.
         Başlangıçta Ağustos 2011 yılında Google tarafından yayınlanan uygulama,gözlük inşasını daha da detaylandırarak,artık iki kelimeyle gözlüğünüzle fotoğraf çekebilirken, aynı zamanda sorduğunuz soruya da anında yanıt alabileceğiniz,navigasyon hizmeti veren,gözlük ile çektiğiniz fotoğraf ve videoları internette hızlıca paylaşabileceğiniz bir sistem olarak duyurdu.
   

             Google'ın ofis görüntülerinin (sitesi) ardından bu videolar da Google'ın hayal gücünü ortaya seriyor =)







Ve yine Glass'ın adresinde (bu adres) ABD'de ikamet ediyor olmanız şartıyla Google Glass'a nasıl sahip olabileceğinizle ilgili notlar düşülmüş
 - Twitter veya Google Plus'ta #ifihadglass hashtag'ini kullanarak "Glass'ım olsaydı ne yapardım" sorusuna yanıt arayacaksınız.
- Yazdığınız ileti 50 kelimeyi geçmemeli.
- İletilerinize en fazla 5 adet fotoğraf ekleyebilirsiniz.
- 15 saniyelik bir videoyu da iletilerinize ekleyebilirsiniz.
- Twitter'da @projectglass veya Google Plus'ta +ProjectGlass hesaplarını takip etmeniz gerekiyor. Bu sayede kazanmanız halinde Google sizinle iletişime geçebilecek.
- Yarışmaya 18 yaşının altında olan kullanıcılar katılamaz.



18 Şubat 2013 Pazartesi

Mİcrosoft'tan "Windows Blue" Hakkında Daha Fazla Bilgi

Şirket tarafından duyurulan yeni bir iş yani Windows Blue, under-the-covers arayüzü ince ayarları yanında user experience gelişimleri de içerecek.
     15 Şubatta bir yazılım geliştirme mühendisi,Microsoft Kariyer sitesinde (Charon at Ma-config.com) yazdığı bir yazıda Microsoft Blue hakkında Windows Sürekli Mühendislik yani (WinSE)'de Core Experience takımının,Windows Blue üzerine "inşa ve geliştirmelereni" başlangıç ekranı,uygulama döngüsü,pencereleme ve kişiselleştirme şeklinde sıralamakta ve sistem üzerine bir çok iyileştirmeler yapıldığından bahsetmekte.
      Elde edilen bilgilere göre Blue, Windows işletim sisteminin bir sonra ki dalgasının ve Microsoft hizmetleri güncelleştirmelerinin bir kod adı- kaynaklara göre Windows 8, Windows Server 2012, Windows Phone 8,Hotmail ve SkyDrive gibi Windows Services Blue güncellemeleri hemen hemen aynı zaman zarfında olacak.
     Blue yalnızca servis paketleri için verilen süslü bir isim değil. Blue ile Microsoft, daha hızlı güncelleme hızına geçiş için çalışıyor.
      Windows ve Windows Phone Fontlarında, Blue, yeni özellikler ve hatta Windows'a farklı tatlar getirmek için tasarlanmış yeni programlama arabirimleri içermesi beklenmektedir.
      Microsoft yetkilileri Mavi hakkında yorum yapmayı reddediyor.Bu arada Windows Blue'nun yeni bir SDK ile gelecek olması, geliştiricileri endişelendiriyor. Blue hakkında resmi bir bilgi için biraz daha beklememiz gerekecek.