14 Ocak 2014 Salı

Microsoft'un Bir Sonraki Penceresi 9


            Paul Thurrot haberine göre 2-4 Nisan'da San Francisco'da düzenlenecek olan Build geliştiriciler konferansında Microsoft'un geleceğe dair vizyonunu tarşıcak ve aynı zamanda şirket, Nisan 2015 piyasaya sürülecek olan ,resmi olarak Window 9 olarak adlandırılan Threshold kod adlı işletim sistemi konu edinecekler.
            Hem masaüstü hem de mobil platformlarda kullanılacak olan Windows 9'a ait ekran görüntüleri henüz ortada yok; ancak nisanda gerçekleştirilecek geliştiriciler etkinliğinde Windows 9'un nasıl olacağını ve ekran görüntülerini de görmüş olacağız.                   Metro arabirimini de yenileyecek olan şirket, özellikle yeni Windows'un arabirimi üzerinde fazlasıyla duruyor. Metro 2.0'nin detayları henüz bilinmiyor; ancak arabirimin Android'i andıracağı belirtiliyor.
         

   Windows'a Yapılacak Olan Muhtemel Eklentiler  

             Bu işletim sistemi genel olarak Windows 8 işletim sisteminin üzerine inşa edilmiş, kullanıcılara çok daha kaliteli ve ergonomik şekilde dokunmatik ekran tecrübesi yaşatmak isterken,masaüstü kullanıcılarıda unutulmamıştır. Geliştirilmiş metro arayüz yine Windows 9 ile birlikte geliyor bunun yanında varsayılan web tarayıcısı olarakta İnternet Explorer 11 geleceği açıklandı. Bulut teknolojine tam destek verdiği biliniyor.Skydrive ile birlikte gelen işletim sistemi daha fazla Bulut tecrübesi yaşamanıza olanak tanıyor. Son olarak Windows 9 ile birlikte Arama teknolojiside geliştirilmiş durumda.Kullanıcı aradığı anahtar kelimelerle ilgili daha kesin ve daha çok sonucu tek ekranda görebiliyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder