24 Mart 2012 Cumartesi

Nanoteknoloji Tasarruf ve Sağlık

Birçok kez duymuşuzdur belkide bu terimi nanoteknoloji.Bilimsel olarak birçok tanımı yapılmış olmasına rağmen günlük hayatımızda nasıl kolaylıklar sağladığı hususu ise şu videoyla az da olsa açıklanabilir belkide;
Hayatımızda ne gibi değişikliklere neden olacak?

Sağlığa ve tasarrufa nasıl yansıyor?







Nanoteknoloji birçok alanı kapsayan bir bilim dalıdır. Aygıt fiziği, malzeme bilimi, elektronik, kimya, biyoloji gibi dallardan bilim araştırmacıları, nanoteknoloji çalışmaları yapmaktadır.

Ve yine hayata indirgenmiş basit bir örnekle nanoteknoloji, insan hayatında çok büyük değişiklikler yaratabilecek bir gelişmedir. Mesela, banyodan çıktığınızda, bornozu çıkardığınızda bir soğukluk hissedersiniz, nano ile bunu hissetmeyeceksiniz. Çünkü vücut ısısını bir müddet daha tutuyor. Başka bir örnek, yakıt tasarrufu sağlayan ürünler imal edilebiliyor. Dizel veya benzinli aracın yakıt borusunun üzerine monte edilen (plastik hortuma benzeyen) nano ürünü, yakıt tasarrufu sağlarken, havanın kirlenmesini azaltıyor, kokuyu gideriyor. Bu nedenle Çin'de en büyük vilayetlerden üçünde kullanılması tavsiye ediliyor. Hollanda da bu ürünü kullanmayı öneren bölgeler var.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder