29 Mart 2012 Perşembe

iPhone Kamera - kısa bir inceleme

Apple kamera uygulamaları hakkında yanlış birşey duymak mümkün değil. SmugMug tarafından geliştirilen kamera uyguluması birçok seçenek sunar ve bu nedenden nereden başlayacağımızı bilmek zordur. iOS Camera app çekimlerinizdeki sıralamaları (line-up) kolaylaştırmak için bir ızgaraya olanak sağlarken Camera Awesome seçebileceğiniz ızgara dizilerini düzenler. Yani basit bir kamera sadece görüntü çekerken, Camera Awasome ile bir çekim patlaması yapabilir ve görüntü sabitleme özelliğini kullanabilirsiniz. Önceden çekmiş olduğunuz resimleriniz için düzenleme seçenekleri de oldukça zengin. Sadece bir düğmesini kullanarak resminizin netlik  ve doygunluk seviyelerini ayarlayabilirsiniz.Eğer uygulama filtreleri, hazır, dokular gibi-tamamı 300 civarında- daha fazla seçenek istiyorsanaız ücretsiz olan dokuz tane seçenek haricinde ödeme yapmanız gerekecek

28 Mart 2012 Çarşamba

Türkiye'nin ilk Mobil Üniversitesi

 Türkiye'nin ilk mobil  üniversitesi ünvanına sahip olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ),yeni nesil teknolojik telefonlarda uygulamaya konulan program sayesinde öğrencilerine; nortlardan devamsızlıklara, akademik personel bilgilerinden harç bilgilerine kadar üniversite hakkında birçok bilgiye anında ulaşabilecekleri imkanlar sağlıyor.
İstatistiklere göre günümüzde mobil internet bilgisayarlardan daha yaygın kullanılmaktadır.İletişim çağında bireylerin hayatlarına rehberlik edecek uygulamalarla hayatlarını kolaylaştırmak günümüzün en önemli amaçlarındandır.Bu amaçla, üniversite sanayi işbirliği  içerisinde, akıllı telefonlara yüklenebilecek ve öğrencinin akademik,sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygulama oluşturuldu.
Mobil Üniversite Uygulaması android market, iphone store,blackberry app world uygulama marketlerinden ücretsiz indirilebilinecek.Öğrenciler bu uygulama ile 7/24 sınav sonuçlarını,ders programı,sınav takvimi,akademik takvim,başarı sırası, karne bilgileri,Rektörlük ve fakültelerin iletişim bilgileri,ders bilgileri, akademik personel bilgileri,duyuru ve etkinlik bilgileri,ilan tahtası,üniversite genel tanıtımı,kampüs haritası ve sosyal paylaşım gibi bilgilere ulaşabilecekler.
    Öğrenciler bilgi edinmenin dışında kendi gruplarını kurup,etkinlikler düzenleyip kullanıcıları bu etkinliklere dav et edebilecekler.Ayrıca uygulamalarda yer alan birçok bilgiyi facebook,twitter, gibi sosyal ağlarda paylaşabilecekler.İlan tahtası ile almak, satmak, değiştirmek ya da paylaşmak istedikleri her bilgiyi yayınlayabilecekler.
   ESOGÜ



Uygulama Java destekleyen telefonlarda, Blackberry, Iphone ve Android işletim sistemine sahip tüm telefonlara uyumludur.

Uygulamayı indirmek için :

INDIR ya da ESOGU yazıp 3226'ya yollamanız yeterlidir.

ya da

MobilOgrenG sitesini ziyaret edebilirsiniz.

26 Mart 2012 Pazartesi

robot diş fırçası

Bir diş fırçası cep telefonu titreşim aletiyle yapılan basit bir robot yapımını izlemek istermisiniz ilgili videomuz işte burda..Basit bir proje fakat tecrübeniz
dahilinde eklenebilecek ekipmanlarla günlük hayatta oldukça kullanışlı keşifler yapabilirsiniz..

24 Mart 2012 Cumartesi

Nanoteknoloji Tasarruf ve Sağlık

Birçok kez duymuşuzdur belkide bu terimi nanoteknoloji.Bilimsel olarak birçok tanımı yapılmış olmasına rağmen günlük hayatımızda nasıl kolaylıklar sağladığı hususu ise şu videoyla az da olsa açıklanabilir belkide;
Hayatımızda ne gibi değişikliklere neden olacak?

Sağlığa ve tasarrufa nasıl yansıyor?







Nanoteknoloji birçok alanı kapsayan bir bilim dalıdır. Aygıt fiziği, malzeme bilimi, elektronik, kimya, biyoloji gibi dallardan bilim araştırmacıları, nanoteknoloji çalışmaları yapmaktadır.

Ve yine hayata indirgenmiş basit bir örnekle nanoteknoloji, insan hayatında çok büyük değişiklikler yaratabilecek bir gelişmedir. Mesela, banyodan çıktığınızda, bornozu çıkardığınızda bir soğukluk hissedersiniz, nano ile bunu hissetmeyeceksiniz. Çünkü vücut ısısını bir müddet daha tutuyor. Başka bir örnek, yakıt tasarrufu sağlayan ürünler imal edilebiliyor. Dizel veya benzinli aracın yakıt borusunun üzerine monte edilen (plastik hortuma benzeyen) nano ürünü, yakıt tasarrufu sağlarken, havanın kirlenmesini azaltıyor, kokuyu gideriyor. Bu nedenle Çin'de en büyük vilayetlerden üçünde kullanılması tavsiye ediliyor. Hollanda da bu ürünü kullanmayı öneren bölgeler var.

Web Tarayıcıları

Bir zamanlar herkesin world wide webte kullandığ Internet Explorer ve Yahoo gibi devler şimdi yerini Google ve Facebook gibi platformların standartlarını göz önüne aldığı görülüyor.Google kendi anasayfasında tarayıcısının reklamını yaparak bir şekilde popüleritesini artırmıştır. Webte büyük harcamalar yapılması,TV kampanyalarının,reklamların yayınlanması kullanıcıların Chrome'a karşı büyük ölçüde sempati duymasına neden olmuştur. Bu arada IE'ın bir felaket olarak nitelendirilen IE6 Sürümünün hala yükleniyor olması, IE9 son mükemmel sürümün ise update edenlerinin sayısının çok az olması dikkatleri çekiyor. Firefox'un ise sadık bir taraftarı var ancak tutarlı bir büyüme gösteremiyor.
Browser savaşlarının liderinin kim olduğuna dair birçok tartışma var ve yine Statcounter'ın yaptığı ölçümlerde, 3 milyon web sitesinin takiplerine göre  Chrome'un aramalarda ön-işleme yönteminin etkili sonuçlarıyla kullanıcıya güzel bir intiba bıraktığını ve bunun neticesinde tarayıcı trendlerinde IE'ın düşüşte olduğu ve Chrome' un ise makul bir şekilde büyüdüğü belirtilmiştir.
Şubat 2012 ölçümlerine göre ise durum yukarıdaki gibi
Peki siz hangi tarayıcıyı daha etkili buluyorsunuz  ?

18 Mart 2012 Pazar

Semantik arama ve Google

Google'ın mühendisleri bu hafta, tartışmasız dünyanın en popüler internet hizmeti olan Google'ın, semantik arama teknolojisinin bu güne kadar ki en köklü oluşumu olduğunu açıkladı. Google şimdi eski klasik anahtar arama sistemi ile semantik arama sistemini birleştirecek. Yani kısacası, kullanıcı birşey sorguladığında Google, bir sürü link paylaşmak yerine tek bir yanıt paylaşmaya çalışacak. Yani soru-cevap şeklinde arama sonuçları elde edilecek. 

Projeyi yürüten Google çalışanlarından Amit Singhai'ye göre, cevap kısmını hem nicelik hem de nitelik bazında olabildiğince geniş tutabilmek için son derece devasa bir veritabanı üzerinde çalışmalarını sürdürmektelermiş. 


6 Mart 2012 Salı

iPad HD

Aşağıdaki video sadece bir hayal olmaktan çıkar mı bilemiyoruz ama iPad 3'te genel hatlarıyla beklenen yeniliklerin 
1GB Ram, 
A6 ya da A5X işlemci, 
2048x1536px çözünürlüğe sahip HD kalitesinde görüntüleri destekler yapıda olacağı belirtiliyor. Şaşılacak video da işte burda.






 
iPad 3 -

iPad 3

Geçtiğimiz ayda, Mart'ın 7'sinde duyurusunun yapılacağı söylenen Apple'ın yeni iPad 3'nü sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni iPad daha hızlı bir işlemciye ve 2048 x 1536 piksellik gelişmiş bir ekran çözünürlüğüne sahip olacak.