4 Ekim 2012 Perşembe

Çekici bir dizüstü

Dell, XPS14 modeliyle yüksek performansı zevk sahibi bir tasarım anlayışıyla birleştiriyor. 3. nesil Intel Core i5 ve i7 işlemcilerin performansının 500 GB'lık geleneksel harddiske ek olarak 32 GB SDD mSata kartla birleştiren XPS14, kullanıcılarına her koşulda yüksek bir performans vadediyor. 14 saatlik pil ömrü XPS14'ü benzerleri arasında en yüksek batarya ömrüne sahip ultrabook'lardan biri haline getiriyor. Ultrabook içinde bulunan SSD mSata kart sayesinde neredeyse düğmesine dokunur dokunmaz açılan XPS14 en sık kullanılan dosyaları tanıyarak önbelleğe alıyor. Bu sayede bu dosyaları çok daha hızlı bir şekilde açmak mümkün oluyor. XPS14'ün silikon bazlı işlenmiş alüninyum gövdesi de oldukça dikkat çekici.

2 Ekim 2012 Salı

Tek bir şarj cihazı

Günlük hayatınızda hem bilgisayarınızı,hem tablet bilgisayarınızı hem de akıllı telefonunuzu yanınızda taşıyorsanız birden fazla şarj  cihazı taşımak sizin için son derece can sıkıcı bir iş olabilir.Tüm bu cihazları ayrı ayrı taşımanın yarattığı ağırlıktan ve stresten kurtulmak istiyorsanız Trust'ın Ultrathin 100W Notebook & iPad güç adaptörüne göz atmak isteyebilirsiniz.Ultra ince tasarımıyla taşıması son derece kolay olan bu güç adaptörü,hemen hemen tüm dizüstü bilgisayarları,tabletleri ve akıllı telefonları şarj edebiliyor.Tek bir güç adaptörüyle birden fazla cihazı USB çıkışı sayesinde USB'den güç alan cihazları da şarj etmeniz mümkün.

26 Eylül 2012 Çarşamba

Profesyonel ve Pratik

Son yıllarda birçok büyük fotoğraf makinası üreticisi aynasız makinelerini piyasaya sürdü. Canon da EOS M modeliyle bu alanda ses getireceğe benziyor.Yeni EF-M objektif bağlantısına sahip bu makine, Hybrid CMOS sensörüyle 18 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf ve 1080p çözünürlüğünde video çekebiliyor. Saniyede 3 kare fotoğraf çekebilen Canon EOS M, video modunda objeyi sürekli takip etmenizi sağlayan otomatik odaklama özelliğine sahiptir. ISO 100-12800 aralığı ise her türlü ışık koşulunda mükemmel görüntü elde etmenizi sağlıyor.Magnezyum alaşımlı gövdesiyle son derece şık olan Canon EOS M, giriş seviyesi modellerden daha fazlasını arayıpta bir DSLR makinenin karmaşasıyla uğraşmak istemeyenler için ideal.

25 Eylül 2012 Salı

Tüy Kadar Hafif

Asus'un Zenbook modeli,birçok otorite tarafından piyasadaki en iyi ultrabook'lardan biri olarak gösterildi.Serinin bu başarısı Zenbook Prime modeli ile bir adım daha ileriye gidiyor.11,6 ve 13,3 inç ekran seçenekleriyle gelen Zenbook Prime, üçüncü jenerasyon Intel Core i7 işlemcisine sahip. SSD (Solid State Drive) sabit diski olan Asus Zenbook Prime, mekanik sabit diske sahip bir bilgisayara göre dört kat daha hızlı veri transferi yapabiliyor.Başta SSD sabit disk olmak üzere diğer akıllı bileşenler sayesinde Zenbook Prime, 7 saat gibi inanılmaz bir pil ömrü özelliği ile dikkat çekiyor.Asus Zenbook Prime, bir önceki modelin zarif tasarım hatlarını koruyor.Zenbook Prime'ın 13,3 inç boyutunda olan modelinin ağırlığı 1,3 kg iken 11,6 inç boyutunda olan modelin ağırlığı sadece 1,1 kg.

14 Eylül 2012 Cuma

iphone 5

Aylardır beklenen iPhone 5 nihayet 12 Eylül ‘de San Francisco ‘da yapılan lansmanla tanıtıldı.
8 Megapiksel kamerası bulunan iPhone 5'in diyafram değeri ise f2.4 Apple'a göre yüzde 40 daha hızlı çekim yapabilen yeni kamerada daha önce standart olarak bulunmadığı için eleştirilen Panorama modu da bulunuyor. Bu modda oluşturulan fotoğraflar ise 28 Megapiksel çözünürlüğe sahip oluyor.Video modunda Full HD çözünürlükte kayıt yapabilen yeni telefon video kayıt sırasında fotoğraf da çekebiliyor. Ön yüzünde bulunan kamerası 720p çözünürlüğünde video kayıt edebilen cihaz 3G üzerinden FaceTime desteği de sunuyor. 3 adet mikrofona sahip olan iPhone 5'te ses kayıt özelliği daha da geliştirilmiş.

iPhone'un en ilginç yönlerinden biri ise bağlantı yuvasının değiştirilmiş olması. Yüzde 80 daha küçük tasarlanan yeni bağlantı yuvası özel bir dönüştürücü yardımı ile eski nesil bağlantıya sahip cihazlarla da kullanılabilecek. Yeni bağlantı yuvasına Lightning adını veren Apple'ın özel dönüştürücü aksesuar sayesinde (ayrı olarak ücretli satılacak) eski cihaz ve kablolarla uyumluluk sağlaması önemli bir özellik.




6 Ağustos 2012 Pazartesi

Londra 2012 Uygulaması

Resmi Olimpiyat Uygulaması 
Uygulama canlı ve şema olarak sonuçların bulunduğu kategorilerin yanı sıra, kullanıcılar "Oyunlarım"("MyGames")   bölümü ile home notetion'larını kendi ülkeleri olarak tanımlayabilirler.


Official London 2012- The Official London 2012 Results app
Bu kategorilerin çoğunda aynı bilgileri gösteren farklı yollar var, ancak gerçek "Oyun hayranları" için, bu tür Live gibi destinasyonlarda, özellikle, en çok bloglarda veya diğer haber kaynaklarında olmadan burada mevcut olan zengin bilgiler sağlar.

iPhone 5


iPhone 5 Daha İnce ve Uzun Olacak

Kuvvetle muhtemel 4 inch ekrana sahip olacak ve HD ön kamera donanımıyla gelecek yeni iPhone, serinin önceki ürünlerine göre daha ince olacak. Apple cephesinden henüz resmi açıklama gelmediği için şimdilik dedikodu denebilecek bu bilgilerin en büyük kanıtı ise daha önce yayınlanan ön kapağa ait görüntüler. iPhone 4S ile karşılaştırılan yeni kapağın gerçek olup olmadığı gizliliğini korurken benzeri bir video daha dün akşam saatlerinde ortaya çıktı.
iPhone5Parts tarafından yüklenen görüntülerde yayınlanan kapağın bir benzeri yer alıyor. Elektronik kumpas ile boyut ölçümü yapan ekip 4S ile olan boyut farkını da gözler önüne seriyor. Elde edilen sonuçlara göre iPhone 4S'in 3.61 inch olan ekranı yeni model ile 4.065 inch'e çıkıyor. Bu yüzden görüntüleme seçeneğinin de 16:9 olabileceği konuşuluyor. Tek elle kullanım kolaylığı sağlaması açısından ekranın uzun fakat geniş olmadığı düşünülüyor.

5 Ağustos 2012 Pazar

Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung'un MWC 2012'de tanıttığı fakat donanımsal açıdan pek olumlu tepkiler almaması nedeniyle güncellemeye gittiği Galaxy Note 10.1, 15 Ağustos'ta yenilenmiş haliyle ABD'de tanıtılacak.
Samsung'un Galaxy S3 modelinde kullandığı 4 çekirdekli Exynos 4 Quad işlemcisiyle gelen Galaxy Note 10.1, Mali 400MP GPU'su ve 2 GB RAM ile beraber geliyor. 1.9 mp ön kamera ve 5 megapiksel arka kamerayla gelen tablet, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi Direct gibi kablosuz teknolojileri de destekliyor
7000 mAh batarya ile gelecek olan tablet, Android 4.0.4 işletim sistemini kullanıyor. Ürünün henüz sevkiyat zamanı belirtilmiyor.

4 Ağustos 2012 Cumartesi

FIFA 13'ten Yeni Ekran Görüntüleri


EA Sports'un sonbahar aylarında piyasaya sürmeyi planladığı FIFA 13'ten yeni görüntüler yayımlandı. Bu kez oyunun Wii U sürümünün nasıl olacağına göz atma fırsatınız olacak.



20 Temmuz 2012 Cuma

Instagram ve İlk Fotoğraf

Bundan tam iki yıl önce Codename adında bir uygulama App Store'a yüklenmiş ve tester'lar tarafından ilk fotoğraf yüklenerek test edilmişti.Ardından da uygulamanın adı Instagram olarak değiştirilmiş ve App Store üzerinden ücretsiz olarak kullanıcılarla paylaşılmıştı.gördüğünüz fotoğraf ise, bundan tam iki yıl önce Instagram'a yüklenen ilk fotoğraf

iOS İçin Facebook Pages

Facebook bugün kendi hazırladığı Facebook Pages adlı iOS uygulamasını güncelledi. 1.2 sürümüne yükseltilen Facebook Pages'ın yeni sürümünü App Store üzerinden indirebilirsiniz.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

AppStore Hack'lendi!

i-ekb.ru'nun haberine göre "ZonD80" kullanıcı adlı yazılım geliştirici, bir süredir üzerinde çalıştığı eklentiyi nihayet tamamladı. Buna göre Apple Store'daki ücretli yazılımlar ufak bir hile ile bedava indirilebiliyor.Ücretsiz servislerin yanı sıra ücretli çalışmalarla da karşımıza çıkan mağaza Apple'ın önemli gelir kaynaklarından birisi. Fakat şu sıralar sıkıntı bir süreç içerisinde olan App Store hack'lendi.iOS 3.0 ve üzeri platformlar için geliştirilen ufak boyutlardaki yazılım özel bir proxy bypass sistemine sahip. Buna ek olarak cihazın sahip olduğu iki adet sertifikayı hack'li olanlarla değiştiren eklenti, herhangi bir uygulamayı satın al dediğinizde çıkan ödeme ekranı yerine in-appstore.com'u beğenmenizi isteyen bir bildirim yayınlıyor. Bu sayede herhangi bir ücret ödemeden ilgili yazılımı indirebiliyorsunuz.Hesap bilgilerinizi ve uygulamanın -versiyon, dil, uyumluluk gibi- bilgilerini DNS adresinizi değiştirmek suretiyle farklı bir sunucuya gönderen yazılım, proxy bypass özelliği de gelince Apple Store'u yanıltmayı başarıyor. Yani tüm bilgileri farklı bir server'a göndermeyi başaran geliştirici bu sayede App Store'dan indirilen uygulamanın tamamen ücretsiz olmasını sağlıyor.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Türkiye Markalar Şampiyonu Turkcell

Turkcell, Socialbakers’ın güncel verilerine göre Twitter’da Türkçe iletişim yapan markalar arasında en yüksek takipçi sayısına ulaşan marka oldu. Türkiye’de tüm markalar arasında zirvesinde yer alan Turkcell, ayrıca dünya genelindeki telekomünikasyon markaları arasında da 5. sırada yer aldı.
           Ürün, servis ve kampanyalarla ilgili bilgilendirme, afet iletişim yönetimi, müşteri hizmetleri, ödüllü yarışmalar ve interaktif kurgular gibi farklı içeriklerle müşterilerine ulaşan Turkcell, aylık ve haftalık bazda da takipçi sayısını en fazla artıran marka.

9 Haziran 2012 Cumartesi

Resmi UEFA EURO 2012 Uygulaması


The official UEFA Euro 2012 app
UEFA 2012 için sağlanan bu uygulamada istediğiniz her türlü bilgiyi bulmanız mümkün.  Takım onbirleri, fiksürler ve grup puan durumlarını görebilir siniz. Bazı sayfalar net olarak detay içermese de -örneğin oyuncunun biyografisi veya oyuncuya air resimler-ancak, turnuva ilerledikçe, her oyuncunun sayfasında ayrıntılı istatistikler ile güncellenmesi bekleniyor.
Turnuvada şimdiye kadar gelişen olaylar takımlar için haber, video merkezi ve fotoğrafların mevcut olduğu haber sayfası oldukça aktif. Telefon ve tabletlerinizde ufak eklemelerle bir resmi takımınızın renkleri ile özelleştirebilir ve arkadaşlarınız ile paylaşabileceğiniz eklentilerde mevcut.



7 Haziran 2012 Perşembe

Google Maps 3D Şehirler

Google'ın tabletlere ve telefonlara 3d desteği sağladığı  özellik artık piyasada

Google Earth on Android will now feature full 3D versions of some cities
  Google Earth on Android
           

İlk etapta sadece Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerde geçerli olacak yenilik, belirlediğiniz bölgeyi tamamen tarayarak verileri telefonunuza indiriyor. Uygulamanın "My Places" sekmesinden erişilebilecek yenilikte ayrıca kayıtlı haritalar da listeleniyor.





Yeni görüntü işleme teknikleri ve bilgisayar vizyonu sayesinde, 45 derecelik hava görüntülerinden tam bir 3 boyutlu kent manzaraları oluşturmak mümkün.

15 Nisan 2012 Pazar

Self-Driving Car - Google

Google 2010 yılında duyurusunu yaptığı self-driving arabasının görüntüleri gerçekten harika. Daha güvenli,daha keyifli ve daha verimli sürüş imkanı sağlayan self-driving car bilgisayar ile gerçekleştirilen sürüş 200,000 kilometre boyunca güvenli sürüşünü tamamlıyor.
Sürüş deneyiminin sesli anlatım videosu da işte burada:

14 Nisan 2012 Cumartesi

Robotik Araba Dersi

1. HAFTA:

Olasılık temelleri
Partikül filtreleri ile Araba yerelleştirme

2. HAFTA:

Gauss ve sürekli olasılık
Kalman filtreleri ile diğer araçların Takibi

HAFTA 3:

Görüntü İşleme ve Makine Öğrenmesi
Sensör veri bulma nesneleri

HAFTA 4:

Planlama ve araştırma
A * arama ile sürüş yeri Belirlenmesi
Dinamik programlama ile optimum rotalar bulma

HAFTA 5:

kontroller
Kontrol direksiyon ve PID ile hız

HAFTA 6:

Ve Son olarak
Robotik(kendikendine sürüş) araba Programlama

HAFTA 7:

Final Sınavı

Yedi hafta boyunca,Google and Stanford otonom sürüş ekip liderleri tarafından bir robot aracının tüm önemli sistemlerini programlamayı öğrenmek isteyenler : 16 Nisan 2012 de başlayacak ücretsiz ders için detaylı bilgi  http://www.udacity.com/overview/Course/cs373

 

9 Nisan 2012 Pazartesi

Apple iPad 3 - 4g



     Apple iPad 3 Wi-Fi + 4G teknik özellikleri

  • Çizilmez Cam Ekran Çizilmez Cam Ekran : Scratch-resistant glass
  • Jenerasyon Jenerasyon : 4G
  • Boyut Boyut : 241.2 x 185.7 x 9.4 mm
  • İncelik İncelik : 9.4 mm
  • Ağırlık Ağırlık : 662 g
  • Ekran Tipi Ekran Tipi : IPS LED
  • Dokunmatik Ekran Dokunmatik Ekran : Kapasitif
  • Ekran Çözünürlüğü Ekran Çözünürlüğü : 1536 x 2048
  • Ekran Renk Sayısı Ekran Renk Sayısı : 16M Renk
  • Ekran Boyutu Ekran Boyutu : 9.7"
  • Çoklu Dokunmatik Ekran Çoklu Dokunmatik Ekran : Var
  • Kulaklık Girişi Kulaklık Girişi : 3.5mm Jack
  • Disk Kapasitesi Disk Kapasitesi : 64 GB
  • RAM RAM : 1 GB
  • Veri Transferi Hızı Veri Transferi Hızı : LTE (73 Mbps)
  • Wi-Fi Wi-Fi : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (150 Mbps)
  • Bluetooth Versiyonu Bluetooth Versiyonu : v4.0
  • Kamera Kamera : Var
  • Fotoğraf Kamerası Piksel Fotoğraf Kamerası Piksel : 5 MP
  • Video Kayıt Çözünürlüğü Video Kayıt Çözünürlüğü : 1080p 1920x1080
  • Görüntülü Sohbet Görüntülü Sohbet : Var (Sadece Wi-Fi)
  • İşletim Sistemi İşletim Sistemi : Apple iOS 5.0
  • Uygulama Sayısı Uygulama Sayısı : Apple App Store
  • İşlemci İşlemci : Apple A5X Dual-core 1000MHz
  • İşlemcideki çekirdek sayısı İşlemcideki çekirdek sayısı : Çift Çekirdekli
  • Grafik İşlemci Grafik İşlemci : PowerVR SGX543MP4
  • Multitask Multitask : Var
  • Assisted GPS Assisted GPS : Assisted GPS
  • Bekleme Süresi Bekleme Süresi : 720 saate kadar
  • Kullanım Süresi Kullanım Süresi : 10 saate kadar
  • Kullanım Süresi (3G Açık) Kullanım Süresi (3G Açık) : 9 saate kadar
                      

29 Mart 2012 Perşembe

iPhone Kamera - kısa bir inceleme

Apple kamera uygulamaları hakkında yanlış birşey duymak mümkün değil. SmugMug tarafından geliştirilen kamera uyguluması birçok seçenek sunar ve bu nedenden nereden başlayacağımızı bilmek zordur. iOS Camera app çekimlerinizdeki sıralamaları (line-up) kolaylaştırmak için bir ızgaraya olanak sağlarken Camera Awesome seçebileceğiniz ızgara dizilerini düzenler. Yani basit bir kamera sadece görüntü çekerken, Camera Awasome ile bir çekim patlaması yapabilir ve görüntü sabitleme özelliğini kullanabilirsiniz. Önceden çekmiş olduğunuz resimleriniz için düzenleme seçenekleri de oldukça zengin. Sadece bir düğmesini kullanarak resminizin netlik  ve doygunluk seviyelerini ayarlayabilirsiniz.Eğer uygulama filtreleri, hazır, dokular gibi-tamamı 300 civarında- daha fazla seçenek istiyorsanaız ücretsiz olan dokuz tane seçenek haricinde ödeme yapmanız gerekecek