20 Temmuz 2012 Cuma

Instagram ve İlk Fotoğraf

Bundan tam iki yıl önce Codename adında bir uygulama App Store'a yüklenmiş ve tester'lar tarafından ilk fotoğraf yüklenerek test edilmişti.Ardından da uygulamanın adı Instagram olarak değiştirilmiş ve App Store üzerinden ücretsiz olarak kullanıcılarla paylaşılmıştı.gördüğünüz fotoğraf ise, bundan tam iki yıl önce Instagram'a yüklenen ilk fotoğraf

iOS İçin Facebook Pages

Facebook bugün kendi hazırladığı Facebook Pages adlı iOS uygulamasını güncelledi. 1.2 sürümüne yükseltilen Facebook Pages'ın yeni sürümünü App Store üzerinden indirebilirsiniz.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

AppStore Hack'lendi!

i-ekb.ru'nun haberine göre "ZonD80" kullanıcı adlı yazılım geliştirici, bir süredir üzerinde çalıştığı eklentiyi nihayet tamamladı. Buna göre Apple Store'daki ücretli yazılımlar ufak bir hile ile bedava indirilebiliyor.Ücretsiz servislerin yanı sıra ücretli çalışmalarla da karşımıza çıkan mağaza Apple'ın önemli gelir kaynaklarından birisi. Fakat şu sıralar sıkıntı bir süreç içerisinde olan App Store hack'lendi.iOS 3.0 ve üzeri platformlar için geliştirilen ufak boyutlardaki yazılım özel bir proxy bypass sistemine sahip. Buna ek olarak cihazın sahip olduğu iki adet sertifikayı hack'li olanlarla değiştiren eklenti, herhangi bir uygulamayı satın al dediğinizde çıkan ödeme ekranı yerine in-appstore.com'u beğenmenizi isteyen bir bildirim yayınlıyor. Bu sayede herhangi bir ücret ödemeden ilgili yazılımı indirebiliyorsunuz.Hesap bilgilerinizi ve uygulamanın -versiyon, dil, uyumluluk gibi- bilgilerini DNS adresinizi değiştirmek suretiyle farklı bir sunucuya gönderen yazılım, proxy bypass özelliği de gelince Apple Store'u yanıltmayı başarıyor. Yani tüm bilgileri farklı bir server'a göndermeyi başaran geliştirici bu sayede App Store'dan indirilen uygulamanın tamamen ücretsiz olmasını sağlıyor.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Türkiye Markalar Şampiyonu Turkcell

Turkcell, Socialbakers’ın güncel verilerine göre Twitter’da Türkçe iletişim yapan markalar arasında en yüksek takipçi sayısına ulaşan marka oldu. Türkiye’de tüm markalar arasında zirvesinde yer alan Turkcell, ayrıca dünya genelindeki telekomünikasyon markaları arasında da 5. sırada yer aldı.
           Ürün, servis ve kampanyalarla ilgili bilgilendirme, afet iletişim yönetimi, müşteri hizmetleri, ödüllü yarışmalar ve interaktif kurgular gibi farklı içeriklerle müşterilerine ulaşan Turkcell, aylık ve haftalık bazda da takipçi sayısını en fazla artıran marka.