28 Ocak 2014 Salı

Western Digital My Passport Ultra

        Western Digital My Passport Ultra adındaki taşınabilir disk ile birlikte yüksek hız minimum boyutlara taşındı. Günlük hayatımızda taşınabilir harici harddisklerin boyutları hepimizin şikayet ettiği noktalara ulaşmış durumda.
   Dijital ortamların en iyi üreticilerinden Western Digital geçtiğimiz dönemlerde yeni bir taşınabilir diske daha imza attı.
         Western Digital, gelişmelerini kullanıcıların talepleri yönünde geliştirmeye devam ediyor. En yeni ürünlerinden WD My Passport kullanıcıların cebinde taşıyabileceği minik boyutlarıyla yılın en çok sevilen harddiskleri arasında yer alıyor. Bu diskte diğer disklerden farklı ne var sorularına yanıt arayalım dilerseniz hep birlikte.

        Öncelikle ürünümüzün boyut ve tasarımlarına göz atalım. Sadece 12,8 mm kalınlığında olan 500 GB modeli, önemli dijital içeriğiniz için bol miktarda kullanım kapasitesi sunan şık ve hızlı bir sürücü olma özelliğini taşıyor. Sürücünün üst kısmında yer alan desenli kısım tasarım kapsamında ele alınacak olduğunda şık bir görüntü sunarken, sağlam plastik kasasıyla doygun bir hissiyat uyandırıyor. Elden kayıp düşme riskinin neredeyse olmadığını söyleyebiliriz.

        Yedekleme ve Bulut

        Sürücü yedekleme ve depolama konusunda da alternatiflerine nazaran çığır açan bir pratiklik sunuyor. WD SmartWare Pro otomatik yedekleme yazılımı, dosyalarınızı ne zaman ve nereye yedekleyeceğinizi seçmenizi sağlıyor. Dosyaları size uyan bir plan dahilinde yedeklemek için planlı yedekleme özelliğini kullanabiliyorsunuz. Tercihinize göre dosya ya da klasör yedeklemesi de yapabiliyorsunuz. Diğer yandan dosyalarınızı buluta yedeklemek için Dropbox hesabı kullanmanız isteniyor.

        Yüksek Hız Kapasitesi

        My Passport Ultra günümüz teknolojisinde hızın en yüksek noktaya ulaştığı USB 3.0 bağlantı noktasına bağlandığında, dosyalara ışık hızında erişmenize ve bunları kaydetmenize olanak sağlıyor. USB 2.0 aktarım hızlarına göre aktarım süresini 3 kata kadar azalttığını söylemek mümkün. USB 3.0 veri girişine sahip bir bilgisayar ile aktarma yapıldığında hızın inanılmaz bir şekilde farkedildiğini göreceksiniz.
1389086416_imgp1916.jpg
          Ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemlerinden olan Windows 8 ve alt sürümleriyle son derece uyumlu çalışan My Passport işletim sistemleriyle yakın dost. WD Windows 8 uygulaması, Windows 8 bilgisayar ile My Passport Ultra sürücünüzde depoladığınız dijital medya dosyalarının kolayca bulunmasını sağlıyor. İçeriğinizi otomatik olarak gösterirken ve resim, video ve müzik dosyalarınızı kolayca bulup tadını çıkarmanızı sağlayacak şekilde düzenliyor.
MY Passport ile birlikte verilerinizi şifreleyebilir, dosya ve içeriklerinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Verilerin sizler için önemli olduğunu hissen WD Digital, bu nedenle bu sürücüyü, dayanıklılık ve darbelere karşı uzun vadeli güvenilirlik için zorlu şartlara uygun olarak üretmiş. Hoş görünmesi ve korunması için tasarlanan dayanıklı bir kasaya yerleştirilen ve kafanızın rahatı için 3 yıllık garanti sunan WD yine öncü bir marka olarak hizmetine devam ediyor.

Ürünün ortalama fiyatı 120 ila 150 Türk Lirası arasında değişiyor. (500 GB)

Samsung Galaxy S5

     
          KGI Securites güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilerle dikkatli değerlendirmeler yaparak, yeni tanıtılacak olan cihazların teknik özelliklerinin ne olacağını tahmin eden bir analiz topluğudur. Şirket, Samsung’un önümüzdeki ay tanıtmasını beklediğimiz Galaxy S5 içinde teknik özellik tahminlerini yayınladı.
          KGI analisti Ming-Chi Kuo’nun hazırladığı tabloya göre Galaxy S5’in iki sürümü bulunuyor. Bunlardan biri Prime olarak adlandırılmış diğerinden ise Standart diye bahsedilmiş. Her ikisi de ne yazık ki, plastikten yapılmış.
         Prime ve Standart arasında bulunan en önemli fark kasanın içinde yer alıyor. Prime modelinin Kore ve uluslar arası versiyonunda 32-bit sekiz çekirdekli Samsung Exynos 5430 20nm işlemci yer alırken, Standar modelinin Kore versiyonunda 32-bit dört çekirdekli Snapdragon 800, uluslar arası versiyonunda ise 32-bit sekiz çekirdekli Samsung Exynos 5422 28nm işlemci bulunuyor.
Başka bir fark ise ekran özelliğinde bulunuyor. Her iki sürümleri 5.2 inç ekrana sahipken, Prime modeli 1440 x 2560 çözünürlükte 565ppi piksel yoğunluğunda, Standart modeli ise 1080 x 1920 çözünürlükte 423ppi yoğunluğunda ekrana sahip. Ayrıca Prime modelinde 3GB RAM bulunurken, Standart sürümünde 2GB RAM mevcut.
         Her iki cihazında diğer özellikleri aynı, 16MP arka kamera, 2MP ön kamera ve bunların yanı sıra her iki modelde de parmak izi tarayıcı, 3D Gesture Support ve bir 2850mAh pil özellikleri bulunuyor.
Bu özellikler kesin bilgiler değil ancak, analist Ming-Chi Kuo’nun geçen yıl piyasaya sürülen Apple iPhone 5S’in parmak izi tarayıcı özelliği Touch ID tahminleri doğru çıkmıştı.

1390822176_image329.png

20 Ocak 2014 Pazartesi

Mobil İşletim Sistemleri


        Kullandığımız her türlü elektronik donanımın üzerinde mutlaka donanımı kontrol eden bir yazılım
çalışmaktadır. Donanımlar gelişip karmaşıklaştıkça, onları kontrol eden yazılımlar da mecburen gelişip
karmaşıklaştı. Yani bir diğer deyişle, zaman içerisinde donanımlarımızdaki basit yazılım
parçaları,kompleks işletim sistemlerine dönüştürüldüler. Akıllı telefonlar (Smart Phones) , Tablet
bilgisayarlar , PDA (Personal Digital Assistant) 'lar gibi taşınabilir cihazlar için üretilen işletim
sistemleri mobil işletim sistemleri olarak adlandırılırlar. İşletim sistemi yazmak oldukça zahmetli
oluğundan günümüze dek sadece birkaç işletim sistemi geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları kullanıcı
ihtiyaçlarını karşılayamadığından dolayı unutulmuştur. Günümüzde mevcut ve yakın gelecekte de var
olmaları muhtemel olan mobil işletim sistemleri şunlardır :
                
                     -Google: Android
                     -Apple: Iphone OS (iOS)
                     -RIM : BlackBerry OS
                     -Symbian Vakfı : Symbian
                     -Palm : Web OS
                     -Microsoft : Windows Mobile
                     - Linux Vakfı : MeeGo
                     -Samsung : Bada

  ANDROID NEDİR ? NEDEN ANDROID ?

       Android 2010′un son çeyreğinde, 10 yıldan beri akıllı telefon işletim sistemi pazarında birinciliği
kimseye kaptırmayan Symbian’ı bu pazarda geçen, açık kaynak kodlu, linux tabanlı, mobil cihazlar
(akıllı telefon,PDA, tablet bilgisayar, vb.)üzerinde koşması amaçlanarak Google ve Open Handset Alliance işbirliğiyle geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Android mobil cihazlar için geliştirilmiş olsa da ileride farklı tür donanımlarda koşması için çalışmalar yapan firmalar mevcuttur. 
    Google’ın Android geliştiricileri için hazırladığı dokümanlara, Android’in kaynak kodlarına ve farklı tür donanımlara nasıl uyarlanacağı ile ilgili bilgilere www.android.com adresinden ulaşılabilir.
     Günümüzdeki teknolojik olarak ve donanım olarak en üstün akıllı telefonlar ve tabletlerde kulla-
nılan bir işletim sistemi olan Android, bu cihazların özelliklerini ve işlevlerini üst boyutta kullanma
şansı tanıyan bir işletim sistemi olması sebebiyle, birçok ünlü marka tarafından tercih edilir duruma
gelmiş durumda. Apple’ın akıllı telefon pazarındaki sarsılmaz liderliğine karşı pek çok şirketinde katı-
larak rakip haline gelebilmesi konusunda büyük bir avantaj sağlayan Android, açık kaynak kodlu olarak yazılmış bir işletim sistemi.
        Bu durumu öngören ve bu pazarda ciddi bir rakip olmak isteyen Google’ın Android’e sahip çık-
masıyla birlikte değeri daha da yükselen Android, her geçen gün daha fazla gelişen ve bununla birlikte her geçen gün daha da büyüyen bir yol izlemeye başlamış durumda.
Android’ in kullanıcılar açısından da çok revaçta olmasının önemli sebeplerinden biri olan,
Google Android market, kullanıcılarına sunduğu iki yüz milyon sayısına ulaşmış uygulamayla ve hepsinden önemlisi bu uygulamaların ücretsiz olarak Android işletim sistemine sahip her türlü platformda kullanılabiliyor olması. Bu işlevsel uygulamalar sayesinde Android platformuna sahip bütün cihazlar, olduklarından çok daha farklı kulanım alanlarında bile kullanılabilir hale geliyor. Cihazların özelliklerine yeni özellikler katabilen bu uygulamaların, en büyük rakip olan Apple’ın aksine ücretsiz olarak sunuluyor olması, kullanıcılar açısında kaçırılmaz bir fırsat olarak görülüyor. Bu durumun giderek daha fazla benimsenmesi, akıllı telefon ve tablet piyasasının dev isimlerinin Android işletim sistemi kullanacak yeni özelliklere sahip akıllı telefonların ve tabletlerin geliştiriliyor olmasını duyurmasıyla birlikte daha da agresif bir rekabet dönemine girildiğini gösteriyor. Bu durum şu anda elbette direk kullanıcı açısından büyük yararlar ortaya koyuyor. Akıllı cihazlarda uyumlu olarak çalışan uygulama çeşitliliği ile sağladığı cihazların işlevselliğinin artması özelliği, Android’ in uzun süre sırtının yere gelmeyeceğinin işareti olarak görülse de, ilerleyen dönemdeki hamleleri ise hem üreticiler, hem de tüketicileri tarafından merakla bekleniyor. Google Android markette kullanıcıların hizmetine sunulan Android uygulamalar, aklınıza gelebilecek her alandan sunuluyor ve akıllı cihazların etki ve kullanım alanlarının kat be kat artmasına sebep oluyor. Dahası bu uygulamala-rından yarısından fazlasının ücretsiz olarak sunuluyor olması kullanıcıların doğrudan tercih ettikleri bir
durum haline geliyor. Google Android market Android işletim sistemi kullanıcıları hakkında grafiksel
pek çok verinin kaynağı durumunda olsa da, aslında durum görünenden çok daha farklı ve daha büyük olarak seyrediyor olabilir. Apple’ın aksine Google Android market dışında da başka indirme ortamlarından ulaşılabilen Android uygulamaların tam olarak ölçülememesi, kullanım alışkanlıkları ve yönüyle ilgili net bir bilgiye sahip olunamayışına da neden oluyor. Görünen tek gerçek Android işletim sisteminin İOS’ un en büyük rakibi olduğu ve hızla büyümeye devam ederek beklide liderlik koltuğuna oturacağıdır.

18 Ocak 2014 Cumartesi

Google Glass davasında sürücünün zaferi

            ABD'nin San Diego kentinde yaşayan Cecilia Abadie, Google Glass takarak araç kullandığı için aldığı trafik cezasını mahkeme kararıyla bozdurdu.
            Mahkeme, yasalar gereği Abadie'nin kullandığı cihazın çalıştığının kanıtlanması gerektiğini ancak trafik polisinin bu yönde yeterince delil sunamadığını belirtti.
Abadie, 'mahkeme sonrasında çıkan karardan memnun olduğunu ancak Google Glass'ı sürüş esnasında açık ya da kapalıyken  giyebilmek istediğini' belirtti.  
           Abadie, "Bu karar bir başlangıç ama önümüzde hala uzun bir yol var" ifadesini kullandı.
YAzılım geliştiricisi olan Abadie, Google Glass piyasaya sürülmeden önce ABD'de ürünü denemesi için seçilen 30 bin kişiden biri olduğunu belirtti.
         
Abadie, Ekim 2013'te ABD gündemine düşen trafik cezasını almıştı.

Linux'a Eclipse IDE ve Android SDK Kurulumu

   
Evet Bilgisayar Günlüğümüzün bugünkü yazısı linux işletim sistemlerine Eclipse ve Android SDK kurulumu.Ben distro olarak Ubuntu üzerinde çalıştım. Sürümler ve farklı dağıtımlarda komutlarda ufak tefek değişiklikler olabilir. Bunları kendi sisteminize göre artık kendiniz düzeltirsiniz. Evet şimdi kurulum işlerimize başlıyalım.
              Öncelikle Synaptic Package Manager(Synaptic Paket Yöneticisi)'ı açıyoruz. Dash home'un arama kısmından arama çubuğundan veya System->Manage(Yönetim)->Synaptic Package den açıyoruz.
            Arama kısmına resimde de göründüğü gibi java-jdk yazıyoruz ve bende şuan yüklü olduğu için yeşillenmiş alanı ( openjdk-7 ) sizler seçin ve Apply'a basın.
            Paketimiz yüklendikten sonra Ubuntu Software Center'a yani klasik ubuntu uygulamalarını indirdiğimiz yönetime geliyoruz ve burdan yine Eclipse'ı arama çubuğuna ekliyerek sistemimize kuruyoruz. Ve IDE ortamımızın kurulumundan sonra Eclipsemizi açıyoruz.Ve araç çubuğundan;
                
                         Help>Install New Software
geliyoruz ve karşımıza çıkan pencereye https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/ veya https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/. adreslerinden birini giriyoruz ve Add butonuna tıklıyoruz ve bize bir isim girmemizi istiyor buraya birşey yazmadan okliyoruz ve karşımza pluginleri sıralıyor. Hepsini seçiyoruz ve Next diyoruz sözleşmeyi kabul ediyoruz ve Finish diyerek yüklememizi tamamlıyoruz. Yükleme bittikten sonra bizden Eclipse'i tekrar başlatmamızı isteyecektir ve tekrar başlat dedikten sonra Eclipse IDE'miz artık hazır. Ve son olarak SDK kurma işlemlerine geçiyoruz. Bu adresten uygun sürümü indiriyoruz. 
                  Şimdi terminalimizi açıyoruz ve sıkıştırılmış dosyamızı açıyoruz.

                 tar -xf android-sdk_r<xx>-linux_x86.tgz
                 # android-sdk*/tools/android sdk
       
          Artık kurulumu tamamlıyoruz. Eksik ve hatalar varsa sormaktan çekinmeyin.
Herkese iyi çalışmalar =).

İngiltere Güvenlik Şubesi en güvenli son kullanıcı işletim sistemi Ubuntu diyor

            Linux işletim sistemlerinin ne kadar güvenli olduğunu tartışmaya gerek yok fakat bunu bağımsız bir kuruluştan duymak oldukça güzel. Güvenlik sorunları için işletim sistemlerini ve yazılımları değerlendiren İngiltere Hükümet İletişim Genel Merkezi içindeki grup orjinal haliyle The Communications-Electronics Security Group (CESG), Ubuntu 12.04'ten başka en güvenli son kullanıcı işletim sistemini örnek gösteremiyor. 
             2013 yılı sonlarında, CESG masaüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlerin güvenlik durumlarını inceledi.Bu cihazlar ve sistemler: Samsung cihazlarda Android 4.2; iOS 6, Blackberry 10.1, Google'ın Chrome OS 26, Ubuntu 12.04, Windows 7 ve 8, Windows 8 RT ve Windows Phone 8.
       
        CESG işletim sistemlerinin güvenliğini aşağıdaki gerekçeleri göz önünde bulundurarak incelemiştir :

● Güvenlik Politikası
● Harici Arayüz Koruma
● Aygıt Güncelleme Politikası
● Olaylara Müdahale
● Virtual Private Network (VPN)
● Disk Encryption (Disk Şifreleme)
● Authentication (Doğrulama)
● Secure Boot (Güvenli Önyükleme)
● Platform Bütünlüğü ve Uygulama Koruma Alanı
● Uygulama Whitelisting
● Kötü amaçlı kod tesbiti ve önlenmesi

            Peki Ubuntu Neden Güvenli ?

          
          Güvenlik güncellemeleri tüm Ubuntu kullanıcıları için ücretsiz ve bunun için herhangi bir üyeliğe ihtiyaç duyulmuyor. Ubuntu aynı zamanda güncellemelerde tutucu; işletim sisteminde gerçekleştirilen tüm değişiklikler ya da temel uygulamalar güvenlik için tek tek inceleniyor. Ve elbette, bir açık kaynak platformu olarak Ubuntu, Linux'un genel pozitif güvenlik karakteristiğini sergiliyor.

16 Ocak 2014 Perşembe

Linux Mint 16 Petra

         Aynı zamanda "Petra" olarak da bilinen Linux Mint 16, bir önceki sürümlerinde bulunan rahatsız edici özelliklerini gidererek oldukça sağlam bir sürüm olarak karşımıza çıkıyor.Bu sürüm masaüstünü daha aktif ve daha rahat bir şekilde kullanabilmek için önemli özellikler ve iyileştirmeler içeriyor.
          Petra Ubuntu 13.10 temeline
dayalı ve bu temele oturmasının yanında kendini daha iyi yapan özellikler arasında Nemo Dosya Yöneticisinin fonksiyonelliğini artırılması ve Cinnamon 2.0'nin upgrade edilmiş olması sayılabilir.
           Hızlı önyükleme, slimmer footprint, log-in ve sayısız performans iyileştirmeleri Linux Mint 16'yı ilk masaüstü flagshipi olarak benimsenen Cinnamon'dan beri yapılan en iyi çok yönlü işletim sistemi olarak öne çıkarıyor diyebiliriz. 
         Merak ediyor ve denemek istiyorsanız dağıtımın son sürümü Petra'yı bu adresten inceleyebilir ve burdan indirebilirsiniz.

                Peki Nedir Bu Linux Mint ?

             Linux Mint masaüstü kullanıcılarına yönelik bir Linux dağıtımıdır. Mint, ”güçlü ve kullanımı kolay, modern, kararlı, şık ve performansı yüksek bir işletim sistemi” olma özelliklerine sahiptir
      Linux Mint'ın öntanımlı masaüstü ortamları olan MATE ve Cinnamon onlarca dili desteklemektedir. Desteklenen bu diller dışında Linux Mint, öncelikle 6 temel dil üzerinde çevirilmekte ve desteklemektedir. Kurulum aşamasındaki arayüzler, içerisindeki uygulamalar, özel araçlar, yardım dökümanları ve daha fazlası ilk önce bu 6 dile çevrilmektedir.
  • Türkçe
  • İspanyolca
  • Fransızca
  • İsveççe
  • İngilizce
  • Yunanca

          Linux Mint Turkish Version 

         
         Linux Mint Turkish Version Linux Mint 11 Katya sürümünü temel alarak geliştirilen Türkçe bir dağıtımdır. Linux Mint Turkish Version'un temelini oluşturan Linux Mint, İrlanda kökenli bir dağıtım olma özelliğini 5. sürümü ile geri plana atmış ve artık resmi Türkiye ekibininde içerisinde olduğu uluslararası topluluk tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. DistroWatch’ın sayfasında Linux Mint uzun zamandır en popüler Linux dağıtımları arasında ilk ikide yerini korumaktadır.

        Linux Mint 11 Turkish Version sürümlerinin mevcut orijinal sürümden farklılıkları;
  • Linux Mint 11 Turkish Version sürümleri %100 Türkçe desteğine sahiptir.
  • Bize özgü görseller ile gelmektedir.
  • Gnome 2.32.1, Kernel 2.6.38, LibreOffice 3.3.4, Gimp 2.6.11 sürümlerini barındırmaktadır.
  • Güncel Türkçe dil dosyalarını ve dil paketlerini içermektedir.
  • İnternet bağlantısı olmadan da Türkçe olarak kurulabilmektedir.
  • Sistemi kurduğunuzda ek sürücülere ulaşmak için ek kod kullanmanız gerekmemektedir.
  • DVD kalıplarında ek Türkçe destekli ek paketler yer almaktadır.
  • Sistem genelinde çalışan Zemberek Türkçe imla denetim servisi yer almaktadır.
  • En son güncel paketleri barındırmaktadır.
  • Linux Mint Menü arama kutusu sorunu çözülmüştür.
  • Grub2′nin yeniden kurulumu için grafik arayüz içeren bir uygulama barındırmaktadır.

Linux'a Mpi Kurulumu ve Derlenmesi

            Bu yazımızda Linux işletim sistemi üzerine nasıl mpi kurlulur ve derlenir ondan basitçe bahsetmek istiyorum. Öncelikle nedir bu Mpi. Kendisi bir paralel programlama kütüphanesidir ve paralel programlama bir işin tek bir bilgisayarda değil de birçok bilgisayara dağıtılıp sonuç olarak geriye dönen değerlerin ana bilgisayarda toparlanıp işleminlerin daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlar. Bu basit tanımlamadan sonra gelelim kurulum işlemlerine. 
             Öncelikle MPICH2 son sürümünü buradan indirerek terminalimizi yani uçbirimi açıp aşağıdaki komutları giriyoruz.
                    
>>> tar -xzf mpich2-3.0.4.tar.gz
>>> cd mpich2-1.4
Sıkıştırılmış dosyayı açtıktan sonra konfigirasyon için ./configure  komutunu girip yapılandırma işlemini tamamlıyoruz.Artık sıra mpich2 kurulumunu yapmaya geldi.  
                                                    make; sudo make install 
    komutu ile de kurulumu tamamlıyoruz. Eğer kurulumu başarıyla gerçekleştirmiş iseniz  mpich2version  komutu ile aşağıdaki çıktıya benzer birşey elde etmeniz gerekiyor.


seyma44@seyma44-Aspire-5740:~$ mpich2version
MPICH2 Version:     1.4.1
MPICH2 Release date: Wed Aug 24 14:40:04 CDT 2011
MPICH2 Device:     ch3:nemesis
MPICH2 configure:  --build=i686-linux-gnu --prefix=/usr --includedir=${prefix}/include --mandir=${prefix}/share/man --infodir=${prefix}/share/info --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var --libexecdir=${prefix}/lib/mpich2 --srcdir=. --disable-maintainer-mode --disable-dependency-tracking --disable-silent-rules --enable-shared --prefix=/usr --enable-fc --disable-rpath --sysconfdir=/etc/mpich2 --includedir=/usr/include/mpich2 --docdir=/usr/share/doc/mpich2 --with-hwloc-prefix=system --enable-checkpointing --with-hydra-ckpointlib=blcr
MPICH2 CC:  gcc  -g -O2 -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -Wformat -Wformat-security -g -O2 -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -Wformat -Wformat-security -Werror=format-security -Wall  -O2
MPICH2 CXX:  c++  -g -O2 -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -Wformat -Wformat-security -g -O2 -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -Wformat -Wformat-security -Werror=format-security -Wall -O2


       Eğer kurulum işlemi de başarıyla sonuçlandıysa sıra geldi kodlarımızı komut satırında hangi komutlarla derliyeceğimize. Yine uçbirimimize geliyoruz ve helloworld.c adlı bir program olduğunu varsayarsak derleme işlemimiz sırayla ;
  >>mpicc helloworld -o helloworld.c

  >>mpirun -np <islemci sayısı> ./helloworld

   Mpi ile ana işlemlerimiz bukadar.Kolay gelsin.

14 Ocak 2014 Salı

Yeni Tasarımı ile Twitter

        Geçtiğimiz yıl tasarımına başlanan Twitter'ın yeni arayüzünün bazı kullanıcı hesaplarında artık kullanımda olduğu görülüyor.
        Yapılan bu güncelleştirmede, ayarlar  menüsüne vurgulu renkler ekleme seçeneği ile kullanıcılara profillerini daha fazla kişiselleştirme imkanı sağlanıyor.

İşte Twitter.com'un yeni görüntüsü



       Bu sadece web uygulaması için yapılan estetik bir güncelleme, mobil platformlarda durum hala aynı elbette. Zaten yapılan bu değişim Twitter'ın hem iOS hem de Android versiyonu ile aynı hissi yaratması amaçlanarak yapılmış.          
       Twiter’ın bu hamlesi ile Twitter’ın web versiyonunu da aynı mobil uygulamalarındakitasarım
kalitesine biraz daha yaklamış gözüküyor. Yeni tasarımda üst menüde önemli değişiklikler var. Üst menü rengi siyahtan, beyaz renge geçiş yapmış.Tweet butonu hala sağ üst köşede ve Twitter’ın klasik Anasayfa, Bağlan, Keşfet, Ben sıralaması değişmemiş durumda.
         

Microsoft'un Bir Sonraki Penceresi 9


            Paul Thurrot haberine göre 2-4 Nisan'da San Francisco'da düzenlenecek olan Build geliştiriciler konferansında Microsoft'un geleceğe dair vizyonunu tarşıcak ve aynı zamanda şirket, Nisan 2015 piyasaya sürülecek olan ,resmi olarak Window 9 olarak adlandırılan Threshold kod adlı işletim sistemi konu edinecekler.
            Hem masaüstü hem de mobil platformlarda kullanılacak olan Windows 9'a ait ekran görüntüleri henüz ortada yok; ancak nisanda gerçekleştirilecek geliştiriciler etkinliğinde Windows 9'un nasıl olacağını ve ekran görüntülerini de görmüş olacağız.                   Metro arabirimini de yenileyecek olan şirket, özellikle yeni Windows'un arabirimi üzerinde fazlasıyla duruyor. Metro 2.0'nin detayları henüz bilinmiyor; ancak arabirimin Android'i andıracağı belirtiliyor.
         

   Windows'a Yapılacak Olan Muhtemel Eklentiler  

             Bu işletim sistemi genel olarak Windows 8 işletim sisteminin üzerine inşa edilmiş, kullanıcılara çok daha kaliteli ve ergonomik şekilde dokunmatik ekran tecrübesi yaşatmak isterken,masaüstü kullanıcılarıda unutulmamıştır. Geliştirilmiş metro arayüz yine Windows 9 ile birlikte geliyor bunun yanında varsayılan web tarayıcısı olarakta İnternet Explorer 11 geleceği açıklandı. Bulut teknolojine tam destek verdiği biliniyor.Skydrive ile birlikte gelen işletim sistemi daha fazla Bulut tecrübesi yaşamanıza olanak tanıyor. Son olarak Windows 9 ile birlikte Arama teknolojiside geliştirilmiş durumda.Kullanıcı aradığı anahtar kelimelerle ilgili daha kesin ve daha çok sonucu tek ekranda görebiliyor.